Deze website maakt gebruik van cookies
Om de website goed te laten functioneren moeten wij gebruik maken van cookies.
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg

Voor hulp en advies kunt u altijd langskomen in een van onze fysieke vapeshops

 

 

Wat is Shake & Vape?

Bent u al bekend met het nieuwe Shake & Vape? Hierbij koopt de gebruiker een e-liquid zonder nicotine welke in een 60ml fles zit, maar met 50ml gevuld is met e-liquid. Deze e-liquid is een hoger concentraat dan een normale zero nicotine e-liquid en is bedoeld om te mengen met een zogehete nicotinebooster. Deze nicotineboosters zijn vaak 10ml flesjes met 18mg/ml nicotine, zonder enig aroma (ofwel base). Het mengen van deze 20mg/ml booster met de 50ml e-liquid zorgt er voor dat de gebruiker een fles van 60ml heeft met een nicotinegehalte van 3mg/ml. Omdat de e-liquids binnen het Shake & Vape concept veelal bedoeld zijn voor gevorderde dampers is 3mg/ml prima voor deze gebruiker.

Welke nicotinegehaltes kan ik maken?

Wanneer een 60ml fles ruimte heeft voor één 10ml booster is het mogelijk om tot 3mg/ml te mixen. Dit komt omdat volgens de TPD een verpakking met nicotine niet meer dan 20mg/ml mag bevatten. 

 • 50-in-60ml + Nicotinebooster 20mg/ml = 3mg/ml gehalte 

Kan ik ook zonder booster de e-liquid gebruiken?

Ja, maar dat is niet aan te raden. De fabrikanten hebben de smaken gemaakt op een totaal van 60ml, waarbij de smaak te sterk kan zijn wanneer er geen booster bijgevoegd wordt. 

Kan ik ook meer boosters toevoegen?

Ja, maar dan dient de gebruiker de volledige inhoud in een grotere fles te gieten. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een 100ml e-liquid fles te gebruiken in dit proces. Dit betekent wel dat de smaak iets slapper kan worden dan de fabrikant heeft bedoeld.

Do’s and Dont’s e-sigaret batterijen

Vape-Design-Batt-do's-and-dont's

 

De batterijen die worden gebruikt bij het elektronisch roken zijn in de meeste gevallen Li-ion batterijen. We noemen ze batterijen, terwijl accu een betere term zou zijn. Een batterij is doorgaans slechts bedoeld voor eenmalig gebruik; d.w.z. deze is volgens de norm niet oplaadbaar. Een accu daarin tegen is wel oplaadbaar. Maar laten we hier niet teveel woorden vuil gaan maken. Als jij het een batterij wil noemen of juist een accu, alle dampers weten toch wel waar je het over hebt.

Hoe veilig zijn de batterijen die we gebruiken? Gebruiken we ze wel op de juiste manier? Welke batterij hebben we nodig bij subohmen? Kortom we gaan eens wat dieper in op de voedingsbron van ons dampertje. Tijd voor de Do’s and Dont’s e-sigaret batterijen.

 

 • We spreken van sub ohm dampen als de weerstand lager is dan 1 Ohm (< 1 Ω).
 • Bij sub ohm dampen zal de stroom (Ampère) hoger zijn door de lagere weerstand.
 • Omdat de stroom (Ampère) hoger is hebben we een geschikte batterij nodig (30+A).
 • Gezien bovenstaande is een beetje kennis van de toegepaste elektrotechniek en de wet van ohm in de E-sigaret wel handig.
 • Geschikte batterijen zijn de high drain batterijen die kortstondig hoge stroom kunnen leveren. Denk aan bijvoorbeeld aan de MXJO 3000mAh - 30A. Deze batterijen kunnen het makkelijk aan.
 • Een sub ohm clearomizer kan je dus niet zomaar op elke batterij schroeven.Zeker niet op een eGo batterij.
 • Gebruik een mechanische of geregelde device met geschikte batterij die met deze lage weerstanden overweg kan.
 • Voor bijvoorbeeld een 0,5 Ohm weerstand hebben we een wattage nodig van ongeveer 20 tot 35 Watt, dit hangt af van de coil. Meestal staan deze waardes op de coils zelf.
 • Bij 0,5 Ohm en een voltage van 4,0 Volt (als een batterij dat al haalt bij deze weerstand, denk aan voltage drop) is de Power 32 Watt en de stroom 8 Ampère. Die stroom van 8 Ampère moet de batterij dus kunnen leveren.
 • Als de leverancier een batterijdrager met geschikte batterij mee aanbiedt, koop die er dan bij. Je kunt er meestal van uitgaan dat je dan een combinatie aanschaft met ook de nodige veiligheidsvoorzieningen. Er is dan eigenlijk geen sprake meer van enig gevaar. Wel van een hoop damp.
 • Je kunt met sub ohm dampen qua nicotinegehalte rustig 1 à 2 stappen omlaaggaan, want je krijgt veel meer binnen. Gebruik je hetzelfde nicotinegehalte waarmee je met je “gewone” clearomizer dampt, kan het weleens hoesten worden.

Propyleen glycol (pg):

Een kleurloze en reukloze niet-toxische viskeuze vloeistof met hygroscopische eigenschappen, welke o.a. wordt toegepast:

 •  In voeding en cosmetica om vocht vast te houden
 •  Als oplosmiddel voor kleur- en smaakstoffen
 •  Als dampvloeistof in rookmachines in discotheken

Propyleen glycol is goedgekeurd voor consumentengebruik en is niet schadelijk voor de gezondheid. Het kan bij sommige mensen wel een allergische reactie oproepen en/of een droge mond veroorzaken. Propyleen glycol als 100% basis voor de E-Liquid geeft een matige damp, een goede smaak alsmede een goede throat hit of flash/gier (gevoel in de keel bij het inhaleren). Pg is de smaakdrager in vloeistoffen.

Plantaardige (vegetable) glycerine (vg):

Een viskeuze kleurloze vloeistof meestal afkomstig van plantaardige olie, soms ook van dierlijk vet. De stof smaakt zoet en is niet giftig. Wordt onder andere toegepast in:

 •  Voeding
 •  In medicijnen voor een verzachtend effect
 •  In cosmetica als vocht vasthoudend middel

Vegetable glycerine is goedgekeurd voor consumentengebruik en is niet schadelijk voor de gezondheid. Vegetable glycerine als 100% basis voor de E-Liquid geeft in vergelijking met pg veel meer damp, wat minder smaak en is wat zoeter, is zachter in de keel (minder throat hit) en wekt voor zover bekend helemaal geen allergische reacties op. VG verzorgt de dampontwikkeling in in e-liquid. 

De ICR E-sigaret batterij met pcb (ICR protected) is uitermate geschikt voor de standaard mid-size (eGo type) E-sigaret als deze niet beschikt over geregelde spanning (> 4,5 Volt) en/of vermogen (> 10 Watt). De afgenomen stroom blijft binnen de grenzen voor dit type batterij. Zeker bij de niet geregelde standaard E-sigaret is er sprake van een constant gebruik op 3,7 Volt en is het zeer welkom als de batterij dat zo lang mogelijk vol kan houden. De PCB is weer handig omdat de niet geregelde E-sigaret vanwege de ontbrekende microprocessor unit geen ingebouwde beveiliging heeft tegen diep ontladen.

De IMR/INR E-sigaret batterij zonder pcb (IMR/INR unprotected) is uitermate geschikt voor de Advanced Personal Vaporizer en de mechanische mod (al dan niet met geregelde spanning en/of vermogen). Veel van de huidige APV’s hebben de mogelijkheid te boosten tot wel 12 Volt of 50 Watt (sommige gaan wel tot 100 Watt en nog hoger) en dat vergt nogal wat van de batterij(en) natuurlijk. We hebben nu een batterij nodig die voor kortere perioden zwaar kan worden belast. De beveiliging tegen diep ontladen wordt bij de APV’s keurig overgenomen door de elektronica in deze apparaten. Meestal rond de 3,2 Volt verschijnt de melding “Low battery” op het scherm. Gebruik je de IMR/INR-batterij in een mechanische mod kan je altijd een Kick of Fuse plaatsen als beveiliging, echter dat beperkt je ook in het wattage bereik.

De ICR zonder pcb (ICR unprotected) is geschikt voor de APV die bijvoorbeeld geregelde spanning biedt tussen 3,7 en 3,3 Volt. Geen hoge stromen en de beveiliging wordt weer overgenomen door de microprocessor unit. Deze toepassing komt minder vaak voor als de hierboven genoemde toepassingen en dat is niet voor niets. Een van de eerste modellen van de Joyetech eVic wordt bijvoorbeeld ook met een ICR unprotected af fabriek geleverd. Spanning kan geregeld worden tot maximaal 5 Volt en het vermogen tot maximaal 11 Watt. Beveiliging wordt geleverd met de microprocessor unit. Joyetech heeft dus met deze APV gekozen voor uithoudingsvermogen.

 

De regel die je over het algemeen gewoon moet aanhouden is dat je geen ICR unprotected batterij kan gebruiken in een Mod.

 1. Gebruik kwalitatief goede batterijen
 2. Wees je bewust van de specificaties van de batterij die je gebruikt zoals mAH en AMP (A)
 3. Laat ze niet rondslingeren en ruim ze netjes op in een daarvoor bestemd doosje of zakje
 4. Controleer de batterijspanning na het opladen (=< 4,2 Volt)
 5. Plaats de batterij niet verkeerd om in je device
 6. In principe geen batterijen stapelen 
 7. Laadt de batterij op als de spanning van de batterij te laag is (< 3,4 Volt)
 8. Gebruik een kwalitatief goede oplader met druppelaar
 9. Als de batterij opgeladen is, haal hem dan van de oplader af en ook de oplader
 10. Vervang de batterij zodra je merkt dat de prestatie achteruit begint te gaan
 11. Meet ze regelmatig eens door
 12. Breng ze bij het KCA (klein chemisch afval) als ze op zijn
 13. Zorg dat de bescherm rubbers (seals) altijd volledig intact zijn
 14. De batterij nooit met sleutels of kleingeld los in je broekzak vervoeren

 

 

Mijn e-sigaret lekt, wat kan ik hier tegen doen?

Is uw tank aan het lekken? Als dat zo is, het is oké - het gebeurt iedere vaper op een of ander punt. In feite, als je doet dampen ga je dit altijd uiteindelijk meemaken. Natuurlijk is het heel frustrerend als je e-vloeistof over je handen of in je mond krijgt. Naast het feit dat het rommelig is en moeilijk schoon te maken, kan direct contact met vloeibaar nicotine u huidirritaties bezorgen en moet vermeden worden. Met een nieuwe coil/verdamper heb je meestal de lekkage direct opgelost.

Als je esigaret toch plotseling weer begint lekken, blijf dit artikel dan lezen voor een aantal snelle en eenvoudige tips over hoe het te repareren.

Geeft uw esigaret een vieze verbrande smaak?

Iedere dampen heeft de bekende verbrande smaak bij het gebruikt van esigaretten wel eens geproefd. Deze smaak heeft altijd te maken met je coil of verdamper. Als u last heeft van een slechte of verbrande smaak in je vape pen dan zijn er een paar eenvoudige oplossingen. Let er altijd op dat er de juiste voltages en wattages gebruikt worden en damp je tank nooit helemaal leeg. 

Maakt uw esigaret een knetteren geluid als u op het knopje drukt of wordt de batterij van uw esigaret zeer warm? Hier kunt u diverse tip en uitleg krijgen of waarom uw esigaret juist veel geluid maakt of warm wordt.

Krijgt u wel eens vaker vloeistof in de mond bij het gebruiken van de e-sigaret?

Dit kan meerde oorzaken hebben. Meestal is dit te wijten aan goedkope tanks of het verkeerd gebruik ervan. Als je vloeistof in de mond krijgt is dit meestal geen groot probleem omdat dit maar een hele kleine hoeveelheid nicotine bevat. Krijg je blaasjes of andere irritaties dan is het aan te raden om even langs de huisarts te gaan. Lees verder voor meer tips.

Plantaardige glycerine (glycerol) is een koolhydraat dat in de meeste gevallen is afgeleid van plantaardige oliën. Het wordt gebruikt als zoetstof en als ingrediënt van cosmetische producten. Het wordt ook gebruikt in plaats van alcohol om botanische extracten te trekken. Plataardige glycerine in e-liquids zorgt voor de damp (rook). De meest e-liquids bevatten VG (Vegetable Glycerine = vegetarische glycerine) omdat het een betere damp pluim geeft dan propyleen glycol (PG). Nadeel van VG is dat het een mindere rook hit (rookgevoel) geeft en het is wat dikker waardoor de levensduur van de verstuivers achteruit gaat en de doorstroom minder efficiënt verloopt. Daarnaast smaakt het wat zoetig.

Orders boven €50 geen verzendkosten

Of gratis afhalen in een van onze filialen

Komt u er even niet uit?

Klantenservice: 045-7370170 

Veilig en makkelijk betalen met o.a.

Ideal en Paypal

MINIMALE LEEFTIJD 18 JAAR.  ROKEN WERKT VERSLAVEND, BEGIN ER NIET AAN. SOMMIGE PRODUCTEN BEVATTEN DE VERSLAVENDE STOF NICOTINE. LIQUID SMOKER STEUNT HET NIX 18 BELEID ONLINE EN IN DE FYSIEKE WINKELS. NEEM ALTIJD UW LEGITIMATIE MEE EN ONLINE BESTELLEN ONDER DE 18 JAAR IS NIET MOGELIJK.

×

TOP
U dient 18 jaar te zijn om verder te gaan.

Bent u ouder dan 18 jaar?

preview