Deze website maakt gebruik van cookies
Om de website goed te laten functioneren moeten wij gebruik maken van cookies.
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg

Uitstalverbod Online verkoop e-sigaretten

Wegens de nieuwe regelgeving mogen wij vanaf 1-1-2021 geen afbeeldingen meer tonen bij veel producten en alleen noodzakelijke informatie vermelden. Meer informatie over de nieuwe regelgeving


Voor hulp en advies kunt u altijd langskomen in een van onze fysieke vapeshops

 

 

Zoals hierboven op de afbeelding is weergegeven bestaat een e-sigaret uit meerdere componenten.

  1. De batterij
  2. De verdamper (Coil)
  3. Mondstuk
  4. Vloeistoftank (Clearomizer)

Als eerst beginnen we bij de batterij.

Bij de meeste batterijen is het gebruikelijk bij 5x snel klikken gaat hij aan, tevens 5x opnieuw klikken is het apparaat uit. Als men wilt roken dient men van tevoren de knop op de batterij in te drukken alvorens gerookt kan worden. Belangrijk punt bij de batterij is het opladen, de meeste batterijen hebben een oplaadtijd van 2-3 uur. Deze mogen ook niet langer aan de stroom worden gehouden. Dit voor overcapaciteit te voorkomen. Hierdoor kan de batterij duur verkort worden en uiteindelijk vroegtijdig kapot kan gaan. Dus als de oplader groen aangeeft haal deze dan ook zo snel mogelijk van de stroom af.

Een ander punt is het onderhoud.

 

Zorg ervoor dat het contact punt dat zich bevestigt met de clearomizer een keer per dag wordt gecontroleerd op vocht. Als er vocht aanwezig is maakt men deze schoon met een droge doek. Als dit niet goed wordt onderhouden is de kans groot dat liquid de batterij inloopt en zo de batterij kortsluiting krijgt waardoor het uiteindelijk kapot gaat. Tevens dient het contactpunt van de batterij schoon en droog te zijn als deze wordt bevestigd aan de oplader.

Men moet rekening houden dat de meeste oplaadbare batterijen een levensduur hebben van ongeveer 400-500 oplaadbeurten dit komt neer op ongeveer 1 jaar bij normaal gebruik.

De batterij zal op een gegeven moment zijn kracht gaan verliezen. Dit kan men gaan merken aan een kortere gebruiksduur en minder kracht die de batterij afgeeft naar de verdamper (coil). Hierdoor kan de liquid niet goed verdamp worden en uiteindelijk resulteert dit op minder rookproductie.

Als 2de beginnen we met de verdamper ook wel coil genoemd.

De verdamper (coil) is het gene wat de vloeistof (e-liquid) doet verdampen.

Dit gebeurd op hoge temperaturen dus deze kan erg warm worden, enige voorzichtigheid dient men te nemen als de verdamper (coil) wordt verwisseld nadat er recent gedampt is.

De verdampers (coils) dienen om de 3-4 weken bij veelvuldig gebruik (dagelijks) te vervangen worden. Dit gaat men merken aan minder rookproductie, lekkage of een verbrande smaak. In de standaard pen modellen zal deze merendeels bestaan uit single of dual coils.

Het is belangrijk dat men weet wat voor verdamper (coil) in de e-sigaret moet. Dit kunt u terugvinden bij ‘’Uitleg Coils’’.

De single en dual coils zijn er in verschillende ohm waardes te verkrijgen. Meestal in de standaardmodellen worden ohm waardes vanaf 1.5 tot 2.1 gebruikt. Meest voor de hand liggende coil waarde is 1.8 ohm. Maar dit is persoonlijk en vraag daarom ook altijd aan de klant wat hij/zij het prettigst vindt dampen. Bij een lage ohm weerstand zal de sigaret meer dampen dan bij een coil met een hogere weerstand, denk aan bijvoorbeeld een 2.1 ohm coil deze zal minder damp produceren als een 1.5 ohm coil.

De coils bevatten katoen. Deze moeten dan ook goed worden in gerookt voordat men deze kan gaan gebruiken.

Het inroken gaat als volgt:

  1. Plaatst de nieuwe verdamper (coil) op de juiste plek.
  2. Doe een druppel liquid in de bovenste opening van de verdamper (coil)
  3. Vul de vloeistoftank (clearomizer) met vloeistof
  4. Zet de sigaret in elkaar
  5. Zonder op de vuurknop te drukken wordt er nu aan het mondstuk gezogen, dit is noodzakelijk om de liquid goed door de verdamper (coil) heen te krijgen. Dit heeft te maken met het katoen wat zich bevindt in de verdamper (coil). Word deze namelijk niet op de juiste wijze in gerookt dan is de kans op een ‘’Dry Hit’’ groot en bestaat de kans dat de coil niet meer bruikbaar is. Als men wilt gaan roken, en ze hebben een batterij dat versteld kan worden in voltage, dient deze als eerst op de laagste stand te worden gezet om geleidelijk aan te kunnen roken. Naar ongeveer een minuut of 10 te hebben gerookt zal deze omhoog kunnen worden gezet.

De ‘’Dry Hit’’ gebeurd meestal als men niet op de juiste wijze de verdamper (coil) heeft ingerookt.

Dit betekend dat de vloeistof niet goed door het katoen dat zich bevindt in de verdamper (coil) is opgenomen. Dit zal uiteindelijk resulteren in een verbrande smaak en de kans dat de verdamper (coil) niet meer bruikbaar is is groot.  Als men gebruik maakt van een vloeistof die meer VG dan PG bevat dient men dit zeer goed in te roken. Dit komt doordat de VG-vloeistof dikker is en daardoor meer tijd nodig heeft om te absorberen in het katoen van de verdamper (coil).

Als volgende gaan we het hebben over de vloeistof tank.

Het reservoir waar de vloeistof ingaat wordt ook wel clearomizer genoemd.

De clearomizer kan op 2 manieren worden gevuld.

We kennen de bottomfilling en de topfilling clearomizers.

Bij de bottomfilling clearomizers dient men vanaf de onderkant de vloeistof in de tank te doen.

Bij de topfilling clearomizers dient men deze vanaf de bovenkant te vullen.

Belangrijk bij de clearomizer is dat men deze recht houdt en niet te vol vult voor overdrukt te voorkomen. Overdruk kan resulteren in een lekkende clearomizer. Meestal komt de liquid dan uit het onderste gedeelte van de clearomizer waarna men wederom het contact punt van de batterij dient te reinigen. Waar ook oplet moeten worden is bij het vullen dat de vloeistof niet in het rookkanaal wordt gedaan, dit is de langere metalen staaf die direct de aansluiting heeft op het mondstuk. Als men de clearomizer gaat vullen met e-liquid dan moet de spuitmond waar de liquid uitkomt via de zijkant in de clearomizer worden gedaan. Word hij toch gevuld in het middenstuk van de clearomizer zal de e-liquid via het mondstuk weer eruit komen.

Het bovenste gedeelte van de clearomizer waaraan het mondstuk zit mag worden gereinigd met lauw water. Zorg ervoor dat deze goed wordt gedroogd.

Wat soms weleens kan voorkomen is een borrelend geluid tijdens gebruik van de e-sigaret. Dit komt doordat er zich valse lucht bevindt in de clearomizer. Dit is gemakkelijk te voorkomen door even met de vingers tegen het glaasje aan te tikken.

Als laatste behandelen we het mondstuk.

Het mondstuk is er in verschillende vormen en soorten verkrijgbaar. Ook is het mogelijk dat deze niet van de clearomizer kan worden gehaald. Dit is per merk/type verschillend. Als deze wel kan worden vervangen zijn er meerdere soorten zoals bijvoorbeeld plastieken en metalen mondstukken.

Sommige zijn kort, andere lang en men kan ze ook verkrijgen in een platte vorm.

Wat wel onthouden moet worden is dat metalen mondstukken soms warm kunnen worden. Dit is iets dat men aan de klant kan melden. Vanuit daar is het erg persoonlijk waar men graag mee dampt.

Orders boven €50 geen verzendkosten

Of gratis afhalen in een van onze filialen

Komt u er even niet uit?

Klantenservice: 045-7370170 

Veilig en makkelijk betalen met o.a.

Ideal en Paypal

MINIMALE LEEFTIJD 18 JAAR.  ROKEN WERKT VERSLAVEND, BEGIN ER NIET AAN. SOMMIGE PRODUCTEN BEVATTEN DE VERSLAVENDE STOF NICOTINE. LIQUID SMOKER STEUNT HET NIX 18 BELEID ONLINE EN IN DE FYSIEKE WINKELS. NEEM ALTIJD UW LEGITIMATIE MEE EN ONLINE BESTELLEN ONDER DE 18 JAAR IS NIET MOGELIJK.

×

TOP
U dient 18 jaar te zijn om verder te gaan.

Bent u ouder dan 18 jaar?

preview