Deze website maakt gebruik van cookies
Om de website goed te laten functioneren moeten wij gebruik maken van cookies.
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg

Voor hulp en advies kunt u altijd langskomen in een van onze fysieke vapeshops

 

 

Mijn e-sigaret lekt, wat kan ik hier tegen doen?

Is uw tank aan het lekken? Als dat zo is, het is oké - het gebeurt iedere vaper op een of ander punt. In feite, als je doet dampen ga je dit altijd uiteindelijk meemaken. Natuurlijk is het heel frustrerend als je e-vloeistof over je handen of in je mond krijgt. Naast het feit dat het rommelig is en moeilijk schoon te maken, kan direct contact met vloeibaar nicotine u huidirritaties bezorgen en moet vermeden worden. Met een nieuwe coil/verdamper heb je meestal de lekkage direct opgelost.

Als je esigaret toch plotseling weer begint lekken, blijf dit artikel dan lezen voor een aantal snelle en eenvoudige tips over hoe het te repareren.

Overstromingen vs. lekken

In 9 van de 10 gevallen, wanneer e- vloeistof lekt uit de tank en in de accu, is het probleem niet het lekken maar een overstroming. Overstromingen gebeuren meestal wanneer een gebruiker te hard inhaleert waardoor een overvloed van vloeistof in de coil wordt getrokken. Zeker als het verwarmingselement niet in staat is om alle van de vloeistof verdampen, kan het alleen naar 2 plekken gaan en dat is de batterij of uw mond. Ook kan een verkeerde instelling van de mod of esigaret zorgen voor overstromingen. Bij een te laag wattage/voltage kan de tank niet alle vloeistof verdampen.

Zoals bij elke vaper die een scheut onverdampte vloeistof met nicotine binnenkrijgt kan getuigen " het is geen aangename ervaring". Het is ook niet wenselijk omdat overstromingen de batterij kapot kan maken en een irritant gorgelend geluid kan veroorzaken in de tank.

Overstromingen kunnen ook gebeuren als een gebruiker zijn tank vult met teveel vloeistof of probeert vloeistof toe te voegen aan de coil wanneer de lont al verzadigd is. 

Lekkage kan ook ontstaan door kleine scheurtjes in de tank. Sommige e-vloeistoffen, zoals menthol, kaneel en bepaalde soorten smaken hebben een reputatie voor het veroorzaken van scheurtjes in plastic tanks. Glazen tanks zijn speciaal gemaakt voor dit soort vloeistoffen.

  

De tank repareren als deze is overstroomt:

Als uw tank een borrelend geluid maakt of heeft teken dat hij overspoelt is dat is dit toch nog goed nieuws want dan is meestal uw apparaat of tank nog in goede staat. Zolang de coil nog steeds goed werkt dan hoef je alleen de tank uit elkaar te halen en alle overtollige vloeistof drogen met een droog doekje. Ook kan je rustig blazen in het mondstuk en dan zal alle overtollige vloeistof in coil en buis bij de luchtgaten aan de onderkant eruit komen.

 

De tank vervangen als hij is gescheurd:

Als je de een op de 10 situatie hebt waarvan tank lekt als gevolg van scheuren en/of versleten/missende afsluitrubbers, in plaats van overstromingen dan is het beste om een nieuwe tank te kopen tenzij je de rubbers kan vervangen. Ook als uw coil niet meer goed verdampen dan is er maar 1 manier om dit te maken en dat is een nieuwe coil erin zetten.

 

10 Tips om lekken tegen te gaan

  • Doe nooit teveel vloeistof in de tank
  • Draai de brander altijd goed gaan
  • Controleer de afsluitrubbers regelmatig
  • Verhoog het voltage van de esigaret
  • Gebruik dikkere high vg vloeistof
  • Inhaleer rustig
  • Voor een vlucht (vliegtuig) de tank leegmaken
  • Vervang regelmatig de coil
  • Vul de tank op tijd bij
  • Koop kwaliteit !!

 

 

 

Orders boven €50 geen verzendkosten

Of gratis afhalen in een van onze filialen

Komt u er even niet uit?

Klantenservice: 045-7370170 

Veilig en makkelijk betalen met o.a.

Ideal en Paypal

MINIMALE LEEFTIJD 18 JAAR.  ROKEN WERKT VERSLAVEND, BEGIN ER NIET AAN. SOMMIGE PRODUCTEN BEVATTEN DE VERSLAVENDE STOF NICOTINE. LIQUID SMOKER STEUNT HET NIX 18 BELEID ONLINE EN IN DE FYSIEKE WINKELS. NEEM ALTIJD UW LEGITIMATIE MEE EN ONLINE BESTELLEN ONDER DE 18 JAAR IS NIET MOGELIJK.

×

TOP
U dient 18 jaar te zijn om verder te gaan.

Bent u ouder dan 18 jaar?

preview