Afdrukken
Categorie: Kennisbank
Hits: 1369

De ICR E-sigaret batterij met pcb (ICR protected) is uitermate geschikt voor de standaard mid-size (eGo type) E-sigaret als deze niet beschikt over geregelde spanning (> 4,5 Volt) en/of vermogen (> 10 Watt). De afgenomen stroom blijft binnen de grenzen voor dit type batterij. Zeker bij de niet geregelde standaard E-sigaret is er sprake van een constant gebruik op 3,7 Volt en is het zeer welkom als de batterij dat zo lang mogelijk vol kan houden. De PCB is weer handig omdat de niet geregelde E-sigaret vanwege de ontbrekende microprocessor unit geen ingebouwde beveiliging heeft tegen diep ontladen.

De IMR/INR E-sigaret batterij zonder pcb (IMR/INR unprotected) is uitermate geschikt voor de Advanced Personal Vaporizer en de mechanische mod (al dan niet met geregelde spanning en/of vermogen). Veel van de huidige APV’s hebben de mogelijkheid te boosten tot wel 12 Volt of 50 Watt (sommige gaan wel tot 100 Watt en nog hoger) en dat vergt nogal wat van de batterij(en) natuurlijk. We hebben nu een batterij nodig die voor kortere perioden zwaar kan worden belast. De beveiliging tegen diep ontladen wordt bij de APV’s keurig overgenomen door de elektronica in deze apparaten. Meestal rond de 3,2 Volt verschijnt de melding “Low battery” op het scherm. Gebruik je de IMR/INR-batterij in een mechanische mod kan je altijd een Kick of Fuse plaatsen als beveiliging, echter dat beperkt je ook in het wattage bereik.

De ICR zonder pcb (ICR unprotected) is geschikt voor de APV die bijvoorbeeld geregelde spanning biedt tussen 3,7 en 3,3 Volt. Geen hoge stromen en de beveiliging wordt weer overgenomen door de microprocessor unit. Deze toepassing komt minder vaak voor als de hierboven genoemde toepassingen en dat is niet voor niets. Een van de eerste modellen van de Joyetech eVic wordt bijvoorbeeld ook met een ICR unprotected af fabriek geleverd. Spanning kan geregeld worden tot maximaal 5 Volt en het vermogen tot maximaal 11 Watt. Beveiliging wordt geleverd met de microprocessor unit. Joyetech heeft dus met deze APV gekozen voor uithoudingsvermogen.

 

De regel die je over het algemeen gewoon moet aanhouden is dat je geen ICR unprotected batterij kan gebruiken in een Mod.