Deze website maakt gebruik van cookies
Om de website goed te laten functioneren moeten wij gebruik maken van cookies.
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg

E-sigaret batterij veilig of gevaarlijk?

Men zegt wel dat Mangaan een veiligere chemische samenstelling is dan Cobalt. In theorie is dit waar omdat bij de ICR, vanwege de chemische samenstelling, een eventuele ontgassing heftiger zou zijn dan bij de IMR. Ik ben hierin eerder wat terughoudend. Bij verkeerde behandeling kan een IMR ook gevaarlijk zijn en te heet worden of zelfs ontgassen.

Denk altijd goed na en zorg dat je weet wat je doet als je de batterijen in een bepaalde toepassing wilt gaan gebruiken.

Voor alle duidelijkheid wil ik benadrukken dat een in de handel verkrijgbare E-sigaret batterij in principe nooit kan exploderen. De lithium ion batterij kent enorm veel toepassingen in ons dagelijks leven en is in principe zeer betrouwbaar bij “normale” toepassing. Met andere woorden kies de juiste E-sigaret batterij voor de betreffende E-sigaret setup en gebruik ze normaal, dan gebeurt er helemaal niets. Je zou dan nog eerder de hoofdprijs in de staatsloterij winnen, dan dat er iets met je E-sigaret batterij zou gebeuren. In verhouding tot het aantal in omloop zijnde lithium ion batterijen, gebeurt er uiterst zelden iets mee.

In alle gerapporteerde gevallen dat er iets mis ging met een E-sigaret batterij was er voor zover ik weet sprake van batterijen in serie schakelen (stacking). Batterijen in serie schakelen met ICR unprotected, kleine en zwakke niet geschikte batterijen voor de toepassing. Ook was er in Amerika in een geval sprake van een zelf gebouwde tube mod zonder ontluchtingsgaatjes in de batterijkamer. Er ontstond een ontgassing vanwege fout gebruik en het gas kon niet weg. Grove gebruikersfout met ernstige gevolgen.

Gevaar kan ontstaan wanneer je zelf gaat experimenteren met batterijen en je niet weet waar je mee bezig bent. En dat geldt niet alleen voor de E-sigaret batterij uiteraard.

Simpele regeltjes ten aanzien van de omgang met de E-sigaret batterij:

 • Gebruik kwalitatief goede batterijen
 • Wees je bewust van de specificaties van de batterij die je gebruikt
 • Laat ze niet rondslingeren en ruim ze netjes op in een daarvoor bestemd doosje of zakje
 • Controleer de batterijspanning na het opladen (=< 4,2 Volt)
 • Plaats de batterij niet verkeerd om in je device
 • In principe geen batterijen stapelen
 • Laadt de batterij op als de spanning van de batterij te laag is (< 3,4 Volt)
 • Gebruik een kwalitatief goede oplader
 • Als de batterij opgeladen is, haal hem dan van de oplader af
 • Vervang de batterij zodra je merkt dat de prestatie achteruit begint te gaan
 • Meet ze regelmatig eens door
 • Breng ze bij het KCA (klein chemisch afval) als ze op zijn

Bron: http://e-sigaret-dampen.nl/e-sigaret-batterij/

MINIMALE LEEFTIJD 18 JAAR.  ROKEN WERKT VERSLAVEND, BEGIN ER NIET AAN. SOMMIGE PRODUCTEN BEVATTEN DE VERSLAVENDE STOF NICOTINE. LIQUID SMOKER STEUNT HET NIX 18 BELEID ONLINE EN IN DE FYSIEKE WINKELS. NEEM ALTIJD UW LEGITIMATIE MEE EN ONLINE BESTELLEN ONDER DE 18 JAAR IS NIET MOGELIJK.

×

TOP
U dient 18 jaar te zijn om verder te gaan.

Bent u ouder dan 18 jaar?

preview