Deze website maakt gebruik van cookies
Om de website goed te laten functioneren moeten wij gebruik maken van cookies.
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg

SPANNING, STROOM, WEERSTAND EN VERMOGEN E-SIGARET

Als je in het bezit bent van een APV en/of een mechanische mod is het interessant en ook handig om de toepassing van de batterij in de E-sigaret is ietsjes verder in detail te bekijken. Hoe zit het nou met spanning, weerstand, vermogen enzovoort? Met andere woorden de “Wet van Ohm” en de “Wet van het Vermogen”. Als je dat begrijpt, is het een stuk makkelijker omgaan met de variabele voltage (VV) en variabele wattage (VW) functies op de APV (Advanced Personal Vaporizer). Tevens ben je dan in staat de juiste batterij voor je setup te kiezen bij gebruik van een mechanische mod.

 

De spanning wordt geleverd door de E-sigaret batterij, de weerstand wordt bepaald door de coil in de verdamper. De coil is de gloeispiraal waarin zich het kousje (wick) bevindt. Het vermogen resulteert uit de spanning en de weerstand. De weerstand van de coil is constant. Coils zijn bij de meeste clearomizers te vervangen en bij de aankoop van de coils moet je dus kiezen voor een bepaalde weerstand. Gangbaar zijn coil weerstanden van  1,5 tot 2,4 Ohm. Bouw je de coil zelf dan is jouw kennis en gewenste setup bepalend voor de weerstand van de coil.

Voor de standaard gesloten mid-size (eGo type) E-sigaret zonder functionaliteit voor het instellen van voltage en/of wattage, is een coil weerstand van 1,5 tot max. 2,4 ohm de meest toegepaste waarde.

 

 

Hieronder zie je een tabel waar je kunt uitrekenen welk voltage het beste bij een bepaald omhwaarde pas in uw esigaret.

De ohmwaarde is vaak terug te vinden op de coil, verdamper

MINIMALE LEEFTIJD 18 JAAR.  ROKEN WERKT VERSLAVEND, BEGIN ER NIET AAN. SOMMIGE PRODUCTEN BEVATTEN DE VERSLAVENDE STOF NICOTINE. LIQUID SMOKER STEUNT HET NIX 18 BELEID ONLINE EN IN DE FYSIEKE WINKELS. NEEM ALTIJD UW LEGITIMATIE MEE EN ONLINE BESTELLEN ONDER DE 18 JAAR IS NIET MOGELIJK.

×

TOP
U dient 18 jaar te zijn om verder te gaan.

Bent u ouder dan 18 jaar?

preview