Deze website maakt gebruik van cookies
Om de website goed te laten functioneren moeten wij gebruik maken van cookies.
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg

Wat is dampen?

Dampen is het gebruiken van een elektronische sigaret. Een elektronische sigaret is een apparaatje dat een vloeistof met geur- en smaakstoffen omzet in een damp die men vervolgens kan inademen. Er zijn verschillende smaken vloeistof met eventueel nicotine, afhankelijk van de voorkeur van de damper.

De damp voelt bij het inademen ongeveer aan als sigarettenrook, maar is beduidend minder schadelijk voor de gezondheid. Doordat er tijdens het dampen geen verbranding plaatsvindt, is de damp vrij van de (schadelijke) verbrandingsproducten zoals teer, koolmonoxide, cyanide en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK). Ook is de damp vrij van radioactieve sporenelementen zoals polonium. Nicotine, dat zowel in damp als in sigarettenrook kan voorkomen, is niet kankerverwekkend.

Hoe veilig is dampen?

Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan in onder andere Duitsland, Frankrijk, Engeland, Griekenland en de Verenigde Staten.

De conclusie van een recent Frans onderzoek (mei 2013) door OFTA (l’Office Français de prévention du Tabagisme et Autres addictions) luidt: “De e-sigaret is, indien correct geproduceerd en correct gebruikt, oneindig minder schadelijk dan sigaretten.” In het rapport van dit onderzoek werd ook vermeld, dat de damp die geproduceerd wordt door de e-sigaret geen kankerverwekkende stoffen of koolmonoxide bevat. Dit in tegenstelling tot sigarettenrook. Tevens viel op dat de damp geen vaste deeltjes bevat (fijnstof).

Passief dampen

Volgens het Franse onderzoek is het risico van passief dampen of “meedampen” nihil. In het rapport staat dat “de damp niet toxisch is en geen schadelijke gevolgen heeft voor derden, zelfs als de e-sigaret wordt gebruikt in een afgesloten ruimte onder de meest extreme omstandigheden.” Ook blijkt uit het rapport dat de dampwolk die een damper uitblaast 100 keer sneller vervliegt dan sigarettenrook. Dit komt omdat er geen vaste deeltjes in de damp zitten.

- See more at: http://www.acvoda.nl/wat-is-dampen/#sthash.QDDA8UEM.dpuf

Bekijk de flyer van acvoda: http://www.acvoda.nl/wp-content/uploads/2014/04/FlyerAcvoda_Printversie.pdf 

Bron: Acvoda.nl

MINIMALE LEEFTIJD 18 JAAR.  ROKEN WERKT VERSLAVEND, BEGIN ER NIET AAN. SOMMIGE PRODUCTEN BEVATTEN DE VERSLAVENDE STOF NICOTINE. LIQUID SMOKER STEUNT HET NIX 18 BELEID ONLINE EN IN DE FYSIEKE WINKELS. NEEM ALTIJD UW LEGITIMATIE MEE EN ONLINE BESTELLEN ONDER DE 18 JAAR IS NIET MOGELIJK.

×

TOP
U dient 18 jaar te zijn om verder te gaan.

Bent u ouder dan 18 jaar?

preview